מהלך הקורס: במסגרת ייחודית זו, סטודנטים לתואר ראשון בשנים ב-ד יכולים להציע פרויקט יישומי חברתי ו/או סביבתי הנגזר מתחום הידע ו/או המחקר שנלמד באחד הקורסים בתכנית הלימודים או להצטרף ליוזמה המוצעת על ידי אנשי סגל בפקולטה להנדסה.
ההשתתפות יכולה להיות בצוותים או כיחידים.
תלמידים המעוניינים להשתתף בפרויקט יפנו לחבר.ת סגל אקדמי בכיר בביה"ס להנדסה מכנית, אשר ינחו אותם באופן אישי או בצוותים לאורך הפרויקט בשיתוף עם מנחה מטעם תכנית מתחברים פלוס.
כמו כן, ניתן להגיש בקשה להצטרפות לפרויקט המוצע על ידי אחד.ת מחברי הסגל בהנדסה מכנית.
המנחה האקדמי והמנחה מטעם תכנית מתחברים פלוס יתנו לתלמיד משימות הרלוונטיות לצרכי הפרויקט, המתבססות על תחום המחקר של המנחה האקדמי.
המשימות יינתנו תוך התאמה למסגרת השעות של הקורס.
המנחה האקדמי והמנחה מטעם תכנית מתחברים פלוס ילוו את התלמידים באופן שוטף בהתקדמותם בפרויקט.
דרישות לסיום הקורס:
- השתתפות פעילה למשך כל תקופת הפרויקט ועמידה בכל שלבי תכנית הפרויקט.
- הגשת מטלות אמצע ומילוי דוח התקדמות חודשי (1-2 עמודים).
- עמידה במטלת הסיום הכוללת הצגת הפרויקט לצוות המלווה ולבעלי תפקידים רלוונטיים לפרויקט במסגרת ארגוניים חברתיים או רשויות ציבוריות.
- הגשת דוח סופי.
אופן קביעת הציון: המנחים יבדקו את מטלת הסיום ואת מטלות האמצע שהתלמידים יגישו, ויגישו חוות דעת כתובה על פעילות התלמידים, כולל המלצה לציון. האחראי.ת האקדמי.ת על הקורס ת.יקבע את הציון על בסיס המלצת המנחים.
פתוח בפני: תלמידים בשנים ב-ד בביה"ס להנדסה מכנית המעוניינים לפתח פרויקט או להשתתף בפרויקט הנדסי - יישומי קיים המקדם מטרות חברתיות ו.או סביבתיות. סטודנטים יכולים להשתתף בפרויקט אחד בלבד במהלך התואר.