ילדים ובעלי חיים: סוגיות ערכיות, חברתיות וחינוכיות
מה לומדים?
קורס זה עוסק ביחסי אדם-חיה (Human-Animal Relations), מנקודת המבט של תרבות הילד והנוער.
במרכז הקורס יעמוד הדיון בשאלות ערכיות, חברתיות וחינוכיות העולות בנוגע לעיצובם של דימויי בעלי החיים במרחב של תרבות הילד, ובהקשר ליחסים הממשיים המתהווים בין ילדים לבין בעלי חיים.
הסטודנטים נחשפים לחוקרים הבוחנים את דימויי בעלי החיים הנפוצים בתרבויות ובתקופות היסטוריות שונות, באמצעות התבוננות בספרים, סרטים, עיתוני ילדים וחומרי לימוד במערכת החינוך.
דימויים אלה משפיעים על התפיסות של ילדים כלפי בעלי חיים בבגרותם, על המגמה לייחוס סטריאוטיפים לבעלי חיים, ולעיצוב הסטריאוטיפים בהתאם לתפיסות מקובלות כגון: התפיסה האנתרופוצנטרית, התפיסה האנתרופומורפית והתפיסה האנימיסטית.
לצד זאת לומדים הסטודנטים על השימוש בתרבות הילד, ובפרט בערוצים החינוכיים של התרבות, להפצת המסר בדבר חובת האדם לדאוג לרווחת בעלי החיים, ולהפצת השיח הביקורתי על יחסי אדם-חיה (Critical Animal Studies) והמאבק למען זכויות בעלי חיים.
מה עושים?
בחלק המעשי של הקורס, משתלבים הסטודנטיות/ים בארגונים ובמוסדות העוסקים ביחסי אדם-חיה, ורותמים ילדים ובני נוער לפעילות לטובת רווחת בעלי חיים, לשיפור בזכויותיהם, ולהצלה ולשימור של בעלי חיים. הפעילות המעשית תהיה בהיקף של כ-25 שעות.
דרישות הקורס:
הנוכחות בשיעורים, במפגשי ההנחיה ובפעילות הינה חלק מחובות הקורס ומהווה תנאי לקבלת ציון.
מרכיבי הציון:
סטודנטים בשנה ב' ומעלה