היבטים פסיכולוגיים של אי שיוויון חברתי

להט"ב בחברה הערבית בישראל - מחקר ראשון מסוגו בישראל

היבטים פסיכולוגיים של אי שוויון חברתי הוא סמינר לסטודנטים לפסיכולוגיה בשנה ג'.

במסגרת הסמינר הסטודנטים בצעו מחקר אמפירי שממצאיו שימשו ארגונים ללא מטרת רווח, הפועלים למען שוויון חברתי, תוך חיבור בין "המעבדה" ל"שטח".

הסטודנטים למדו על מחקרים פסיכולוגיים-חברתיים העוסקים בסוגיות של זהות חברתית, יחסים בין קבוצות, שוויון חברתי ואפליה נגד קבוצות מיעוט (על רקע נטייה מינית, מגדר, לאום, גזע, דת, לקות נפשית או פיזית ועוד).

בחלק המעשי הסטודנטים שמעו מנציגי ארגון חברתי על צרכי הארגון ובחרו שאלת מחקר הנובעת מהצרכים. בהמשך הם תכננו ובצעו מחקר (ניסוי, סקר או מחקר איכותני) שכוון לענות על השאלה וניתחו את תוצאותיו. תוצאות המחקר הוצגו והועברו לאנשי הקשר בארגונים השונים.

הפרויקטים בהם עסקו הסטודנטים בקורס השנה:

1. חיזוק תחושת ערך עצמי בקרב נערות - בשיתוף עם שוות מנהיגות נשית

2. השפעותיה של חווית בירור היהדות על הזהות הישראלית של דוברי הרוסית - בשיתוף עם לובי המיליון

3. עידוד לקידום Netwroking לקידום תעסוקה איכותית - עולים ביחד

4. הבנת השפעות האינטרקציה בין יהודים לערבים על שילובם של סטודנטים ערבים באוניברסיטה - תכנית סאוה سوا

5. מאפיינים וצרכים של להט"ב בחברה הערבית.

מתוך המחקר:

צוות הקורס -