מצעד השיגעון

מנחת הקורס 'מי מפחד ממחלות נפש' במצעד השיגעון שנערך בקמפוס

מצעד השיגעון הוא אחד הפרויקטים שיזמו סטודנטים לרפואה ולפסיכולוגיה יחד עם מתמודדי נפש, בקורס 'מי מפחד ממחלות נפש' בו הם לומדים במשותף על שיקום אנשים המתמודדים עם מחלות נפש ויוזמים פרויקטים להעלאת מודעות ולשבירת סטיגמות בקרב קהלי יעד נבחרים באוניברסיטה.

המצעד יצא מרחבת הדשא שמול גילמן אל בניין הפקולטה לרפואה ובסופו נשא דברים צביאל רופא, פעיל זכויות אדם שייסד את מצעד השיגעון הראשון בתל אביב בשנת 2004.

מצעד השיגעון הראשון התקיים בקנדה ב1993 על ידי אנשים שהזדהו כניצולי הפסיכיאטריה ובא כתוגבה לדעות קדומות מצד הקהילה המקומית ביחס לאנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית.

תמונות מאירוע "שיגעון של מצעד":

בנוסף למצעד השיגעון פרויקטים נוספים יצאו לאור בשבוע מיוחד לקראת סיום הקורס - שבוע הנפש:

פודקאסט "מאחורי המסיכה - מחלות נפש מזווית אחרת"

לחצו כאן להאזנה>>>

צוות הקורס -

מרצה: ד"ר דורית רדליך - עמירב

מנחה: שירה שטרנפלד

הקורס מתקיים בשיתוף עם תכנית עמיתים לבוגרים של חברת המתנ"סים ומשרד הבריאות, לשילוב מתמודדי נפש בקהילה.