מוטוריקה עדינה - זה לא משחק ילדים
אנשים המתאוששים משבץ מוחי זקוקים לעתים קרובות לשיקום מיומנויות המוטוריקה העדינה שלהם כדי לחזור לתפקוד מלא בחיי היומיום. מרפאות בעיסוק מנחות את המטופלים לתרגל פעולות שונות של כפות הידיים והאצבעות, לאורך זמן ובאופן חזרתי ומאתגר. אביזרי התרגול העומדים לרשות המטפלות כיום גורמים למטופלים להשתעמם כעבור זמן קצר ולזנוח את התרגול.
במסגרת שיתוף פעולה בין בית החולים השיקומי רעות תל-אביב לבין הקורס 'תכן הנדסי' בהובלת פרופ' רני גלעד-בכרך ודני ברקו, 40 סטודנטיות וסטודנטים להנדסה ביו-רפואית עיצבו בצוותים אביזרים בעלי אופי משחקי שנועדו לעורר במשתקמים בבית החולים עניין ומוטיבציה ולעודד אותם להאריך את התרגול העצמאי.
הסטודנטיות.ים יישמו את כלי התכנון והשיטות שלמדו בקורס; תהליך הפיתוח החל בביקור של הסטודנטים בבית החולים, פגישה עם המרפאות בעיסוק שהעלו את הצורך וצפייה בטיפולים. לאחר היכרות ראשונית עם הדרישות, הצוותים הגדירו את הבעיה, אפיינו את התוצר הדרוש וגיבשו חלופות הנדסיות שונות לפתרון. בחירת החלופה המיטבית להמשך הפיתוח נעשתה בשיתוף המרפאות בעיסוק.
בסיום התהליך, ב-17.1.23, הוצגו התוצרים באירוע חגיגי בקמפוס להנהלת בית החולים, לאנשי הצוות הטיפולי בביה"ח ולאנשי הסגל הבכיר במחלקה להנדסה ביו רפואית.
המרפאות בעיסוק שלקחו חלק בפרויקט התרשמו מאד מ-8 התוצרים שפיתוחו הסטודנטים. הן עומדות להציגן את כל התוצרים ליחידת הריפוי בעיסוק בבית החולים (המונה 40 מרפאות בעיסוק) ולהכניסן לשימוש בטיפולים באופן מיידי!
צוות הקורס תכן ביו רפואית:
מרצים: פרופ' רן גלעד-בכרך ודני ברקו
מנחים: חיה בן יהודה וחנן הורביץ
מלווה ממתחברים פלוס: גילי בריקס