התנהגות פוליטית בישראל
מה לומדים?
הקורס סוקר את המחקר הפוליטי העכשווי, במדע המדינה ובתחומי מחקר משיקים, אודות ההתנהגות של שחקנים פוליטיים שונים בישראל. הקורס מתייחס למושג ״התנהגות פוליטית״ במובן הרחב ביותר שלו; בהתאם לכך, הוא עוסק הן בדיונים מקובלים בספרות ההתנהגות הפוליטית שעוסקת בניתוח והסבר ההעדפות הפוליטיות של פרטים (לדוגמה – ניתוח הצבעת בוחרים), והן בדיון האקדמי אודות נושאים ושחקנים שנמצאים, על פי רוב, מחוץ למסגרת הדיון של ספרות זו (כמו שחיתות פוליטית וההתנהגות הפוליטית של ביורוקרטים ומומחים).
מה עושים?
סטודנטיות/ים שבוחרות/ים להשתתף במסגרת הקורס בפרויקט חברתי-יישומי, פועלות/ים עם ארגונים שונים (עמותות, שדולות, מפלגות, תאים פוליטיים), אשר מקדמים שינוי חברתי בתחומים מגוונים באמצעות פעולות המכוונות להשפעה על השדה הפוליטי (שינוי מדיניות, קידום חקיקה, לובי ואדבוקסי, קידום מעורבות אזרחית ופוליטית וכן הלאה).
הארגונים שואלים שאלות בנושאים רלוונטיים וחשובים לפעילותם, והסטודנטיות/ים מנסחות/ים תשובות והמלצות לפעולה באמצעות סקירת ספרות אקדמית ומחקרית.
הפרויקט נותן הזדמנות ייחודית לתרגם את הידע שהסטודנטיות/ים רוכשים במהלך הלימודים, לכדי השפעה על סדר היום והאפקטיביות של ארגוני חברה אזרחית מובילים.
דרישות הקורס:
- קריאה של כל חומרי הקורס והשתתפות בכל השיעורים.
- ניסוח והגשת ״שאלה טובה!״ על מאמרי הקורס בלפחות חמישה שיעורים (הנחיות מפורטות בסילבוס)
מרכיבי הציון:
מבחן מסכם (100% מהציון)
עבור הסטודנטיות/ים שבוחרות/ים להשתתף בפרויקט החברתי-יישומי:
חברי הקבוצות שתעמודנה בכל החובות יקבלו עד 5 נקודות מהציון הסופי בקורס (כלומר – משקל הבחינה המסכמת יופחת מ- 100% ל- 95%);
חברי קבוצות מצטיינות יקבלו עוד 2 נקודות בונוס לציון הסופי (כלומר – הציון המקסימלי האפשרי בקורס עבורם יהיה 102)