מניעות.ים שינוי? ייזמות חברתית בישראל
פופ אפ בגדי יד שניה Good as new
מה: חנות פופ אפ למכירת בגדי יד שניה במצב Good as new שהוקמה בתחילת חודש מרץ באולם הכניסה של ספריית מדעי החברה ובשיתוף עימה. רוב הבגדים בפופאפ נאספו מקהילת האוניברסיטה (סטודנטים וסגל) לאחר שפורסם קול קורא להביא למקום ייעודי בגדים במצב טוב מאוד. הבגדים נמכרו בעלות סמלית (5-20 שח) כאשר התשלום עבורם נעשה ישירות ע"י הקונה באמצעות הפייבוקס האישי שלו/ שלה כתרומה לעמותה לבחירתה. מרחב הפופאפ עוצב כחנות תוך הקפדה על נראות הבגדים, ככלי להשגת מטרות המיזם.
מדוע: אירוע הפופ אפ הינו מיזם סטודנטים וסטודנטיות בקורס "מניעים שינוי-ייזמות חברתית בישראל" מבית "מתחברים+" של היחידה להשפעה חברתית ושלא כמכירה "רגילה" או שוק קח תן, תפיסת העולם סביב פיתוחו והקמתו הינה סביב הערך המוביל של "ללמוד- לעשות- להשפיע".
מטרת הפופ אפ היא נירמול בחירה ורכישה של ביגוד יד שניה תוך התייחסות לחסם מרכזי (כפי שעלה משלבים מוקדמים של מחקר ומיפוי)- תפיסה "מסורתית" של ביגוד יד שניה ככזה שמשויך למיעוטי יכולת ואף מעורר תחושות של גועל. מכאן שההקפדה באירוע על בגדים במצב good as new וכן נראות המקום כחנות שמאפשרת חלופה עם חווית קניה לחנויות מובילות אחרות.
הבחירה בקמפוס היתה אף היא לאחר שלב המיפוי והמחקר ממנו למדו הסטודנטים כי קהילת הקמפוס (סטודנטיות.ים וסגל) הינם סוכני שינוי מרכזיים והם אלו שביכולתם "לפרוץ את הסכר". בנוסף, מסמלת קהילת הקמפוס תהליכים של הנעת שינוי תוך שילוב של ידע מבוסס מחקר ועשיה.
לצורך הארוע, נפתחה קבוצת ווטסאפ שמשמשת בשלב הנוכחי לצורך מידע על הארוע אך למעשה היא בבחינת Call for action והשאיפה שתשמש מיד לאחר הארוע כקהילה הולכת וגדלה שמבקשת לייצר אימפקט בתחום.
ארוע הפופ אפ הינו שלב נוסף בתהליך שהחל כבר לפני מספר שנים בקורסים שונים של מתחברים+ (בינהם מבוא להנדסת סביבה והקליניקה העסקית). לאורך העבודה על הארוע וכן בשנים האחרונות, מתקבלים פידבקים רבים מצד סטודנטים ואנשי/ נשות סגל שמעידים על הצורך העולה וגובר לקיום אירועים דומים באופן ממוסד ומגובה מטעם האוניברסיטה ואף הקמת חנות קבועה שתוכל לשמש גם כמרחב שכולל מחקר, יוזמות וסדנאות ומבקש לייצר השפעה בתחום, כראוי לאוניברסיטה גדולה ומובילה בישראל (למעשה כבר לקראת הפופ אפ, קיבל צוות הסטודנטים פניות לשיתופי פעולה במסגרת הארוע- לצורך מחקר וקידום יוזמות חברתיות עכשוויות).
שם המרצה: ד"ר רוית תלמי.
מלווה ומנחה מטעם מתחברים פלוס: עיינה סופר.