קידום השוויון וצמצום פערים בבריאות
מה לומדים?
הסטודנטיות והסטודנטים מעמיקים את ההיכרות עם עולם תוכן מקצועי וערכי שנמצא במוקד תשומת הלב של מערכת הבריאות בישראל בעשור האחרון, וכולל את הזכות לבריאות, הגורמים החברתיים שמשפיעים על פערים בבריאות, היקף הפערים בבריאות - בעולם ובעיקר בישראל, הבנה על הסיבות המרכזיות לפערים ועוד.
בקורס זה הסטודנטים והסטודנטיות סוקרים את דרכי ההתמודדות עם פערים בבריאות, בעולם ובישראל, ועוסקים בהתאמה תרבותית במפגש הטיפולי, באמצעות הדגמת תרחישים מצולמים שבהם משתתפים שחקני המרכז לסימולציה רפואית.
הסטודנטיות והסטודנטים מכירים את אי השוויון על ידי מקרה בוחן של סגנון חיים לא בריא על סוגיו ונחשפים להתמודדות ולאתגרים שסוגיה זו מייצרת.
בנוסף הסטודנטים בקורס מכירים מקרוב את האסטרטגיה שמוביל משרד הבריאות לעשור הקרוב לצמצום פערים בבריאות.
מה עושים?
הסטודנטים והסטודנטיות משתלבים בפעילות קיימת או חדשה בארגונים שונים במגזר החברתי, עם מקבלי החלטות, ועם אוכלוסיות מוחלשות מגוונות, לדוגמא:
פרויקטים של הסברה ואוריינות בריאותית לאוכלוסיות מוחלשות, השתלבות במחקר מקדים על מנת לקדם מדיניות, הדרכה והסברה למגוון אוכלוסיות בנושא תזונה, נזקי עישון וחינוך גופני.
בחלק מהמקרים ניתן לבחון אפשרות לקיום הפעילות במסגרת התעסוקתית של הסטודנטים.
דרישות הקורס:
נוכוחות והשתתפות פעילה בלפחות 10 מתוך 13 מפגשים שיעורי הסמסטר, השקעת 25 שעות ברכיב המעשי כולל מילוי דו"ח פעילות ורפלקציה אישית חודשית, הכנת והצגת שתי מצגות - מצגת אמצע למפגש עמיתים ומצגת סיום קבוצתית לסיכום הפרויקט.
מרכיבי הציון:
10% השתתפות פעילה בכיתה
30% רכיב עשייה חברתית
60% בחינה (ללא חומר פתוח)