התכנית לכלכלת חברה וסביבה

פקולטה/ביה"ס: 
פכ"מ; מחוגים אחרים - מסיימי מיקרו ומקרו כלכלה בכפוף לאישור
נקודות זכות: 
4
משך הקורס: 
שנתי
מספר קורס: 
0651-2030-01
מרצה : 
עמרי בללי
מנחה: 
עמרי בללי , מנחה אקדמי רונן מנדלקרן
למי הקורס פתוח?: 
סטודנטים וסטודנטיות הלומדים פכ"מ. תלמידים מחוגים אחרים שלמדו קורסי מקרו ומיקרו כלכלה בכפוף לאישור החוג.
נושא הקורס: 
צדק חברתי וכלכלי
דמוקרטיה
חברה אזרחית
סוג פעילות חברתית: 
כתיבה ומידע
תכנון ואסטרטגיה
קידום מדיניות ולובי
התמחות והתנסות
ארגונים חברתיים שותפים : 
משרדי ממשלה ורשויות מקומיות
יום לימודים: 
ב'
שעות הקורס: 
16-20
ימי פעילות חברתית: 
תאום גמיש
שעות הפעילות החברתית: 
גמיש בתיאום עם הצוות ונציגי המשרדים
מיקום פעילות החברתית: 
קמפוס
תל-אביב
מרכז
תיאור הקורס: 

מה לומדים?

 

הקורס עוסק בשאלות הכלכליות-חברתיות המרכזיות שעומדות היום על הפרק בישראל. בקורס לומדים כלים ביקורתיים לניתוח מדע הכלכלה בעזרת שאלות פילוסופיות, היסטוריות וסוציולוגיות. בנוסף יינתנו לסטודנטים מיומנויות מקצועיות כמו עבודה עם תוכנת אקסל ובניית מצגות ויידונו סוגיות שונות של מדיניות כלכלית. זאת על מנת שהידע התיאורטי והמעשי ישתלבו בפרקטיקום ההתמחות שיבצעו בהמשך הקורס. בהתאם, הסמינר יציע העמקה בנושאי חברה וכלכלה תוך התמקדות בסוגיות כגון אי שוויון, צמיחה, התפתחות המחשבה הכלכלית ומדיניות רווחה בעולם, לצד הבנת פעולתה של המדינה ושל מוסדות ושווקים כלכליים מרכזיים כגון שוק העבודה, מערכת המס ומערכת החינוך.כל זאת במטרה לסייע לסטודנטים להשתלב במוקדי חשיבה ועשייה מרכזיים ככלכלנים בעלי ראייה כלכלית רחבה ומתקדמת. הסמינר מועבר על ידי מיטב המרצים מהאקדמיה, מהשירות הציבורי, ממכוני מחקר ומגופים בחברה האזרחית.

 

מה עושים?

במסגרת ההתמחות מובילים המשתתפים יוזמה כלכלית חדשנית עבור גוף ציבורי. היוזמה מהווה בסיס לפיתוח מדיניות ציבורית המבוססת על עקרונות כלכליים איתנים מחד, ומאידך תוך שימת לב לסוגיות הערכיות העולות מההתמחות. הגדרת הצורך והאתגר נערכים בשיתוף פעולה עם גופי הציבור עבורם מתבצע הפרויקט. לאורך התהליך הסטודנטים מובילים תהליך של אפיון הצורך, בדיקת מודלים מחו"ל, בדיקות היתכנות וגיבוש מודלים חברתיים-כלכליים ועד הטמעה על ידי משרדי הממשלה/ גופי ציבור. מספר החלטות ומודלים שגובשו בקורס הוטמעו לאורך השנים על ידי הממשלה והמגזר הציבורי.

 

מרכיבי הציון:

60% מטלה סופית (פרקטיקום)
20% מטלת ביניים
20% השתתפות פעילה בכיתה

 

דרישות קדם: 

התוכנית פתוחה לסטודנטים וסטודנטיות הלומדים פכ"מ בשנים ב' וג'. סטודנטים בחוג לכלכלה במסלול דו-חוגי בכפוף לאישור החוג ובמדיניות ציבורית לתואר שני בכפוף לאישור החוג.
על הסטודנטים/יות להיות בעלי/ות אוריינטציה חברתית ועניין בנושאים חברתיים-כלכליים וכן שאיפה לפתח קריירה משמעותית שתשפיע על צביונה של החברה בישראל.

 

 

סטטוס: 
הרשמה דרך הבידינג
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>