חשיפה מיוחדת במינה של מתמודדי נפש - מהקהילה לאוניברסיטה וחזרה

סטודנטים מהפקולטה לרפואה, לצד מתמודדי נפש מתכנית "עמיתים", הקימו פרויקטים מדהימים ואמיצים להעלאת המודעות, צמצום דעות קדומות וסטיגמות, והושטת יד לאלה המתמודדים עם בעיות דומות לבדם.

06 יולי 2020
מוח צבעוני: מי מפחד ממחלות נפש?

קורס אקדמי משלב עשייה, חדשני ומהפכני בשיטת הלמידה התאורטית והיישומית שלו -  סטודנטים מהפקולטה לרפואה ואנשים בעלי התמודדות נפשית מתכנית "עמיתים לבוגרים" בשיתוף החברה למתנ"סים ומשרד הבריאות - לומדים ומקימים פרויקט יחד, זה לצד זה.

הקורס עוסק בצמצום הסטיגמה הקיימת על התמודדויות נפשיות והעשרת הידע על העולם של מתמודדי הנפש, במטרה להעלות מודעות חברתית ומקצועית, להנגיש ידע חיוני, לצמצם דעות קדומות וסטיגמות שליליות ולשפר את היחס של מערכות הבריאות בישראל כלפיהם.

בשנת הלימודים תשפ"א יצרו 24 משתתפים, ביניהם 13 סטודנטים ו-11 מתמודדים, מספר פרויקטים יצירתיים ומעוררי השראה להעלאת המודעות והגברת השיח על מגבלות ומחלות נפשיות.

צוות אחד הקים את פרויקט "רוצים להכיר אותי באמת?" שבמסגרתו צולמו 11 מתמודדי ומתמודדות נפש. חלק מהצילומים הודפסו על שלטי ענק שהוצבו על גבי המעליות בבניין הפקולטה לרפואה ("בניין סאקלר") עם פירוט על ההתמודדות הנפשית של כל אחד וסיפורו האישי. כל הצילומים והסיפורים האישיים של המתמודדים מופיעים באתר שנבנה לכבוד הפרויקט. 

 

פרויקט נוסף שיצא לאור בעקבות עבודת צוות, קרוי "בריאות הנפש - בואו נדבר על זה" - המשתתפים הקימו תחנות שונות כל מתמודד/ת נפש שיתף/ה את סיפורו/ה האישי בפני מי שהיה מוכן לשבת, לשאול שאלות ולשוחח עימם.

התחנות הוקמו בכניסה לבניין לביה"ס לפסיכולוגיה, במטרה לשוחח עם אנשי בריאות הנפש בתהליך הלמידה שלהם. הפרויקט נחל הצלחה גדולה, כאשר סטודנטים רבים, בעיקרם מהחוג לפסיכולוגיה, התיישבו עם המתמודדים, התעניינו, שאלו שאלות והקשיבו בתשומת לב לסיפוריהם הנוגעים ללב של המתמודדים. הסטודנטים גילו חוסר שיפוטיות ואמפטיה, תוך הבנה של הצד המטופל והכלים הדרושים להצלחה בעבודתם המקצועית בהמשך דרכם.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>